Asanž se danas obraća javnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2012, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž se danas obraća javnosti

LONDON -

Osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž, koji se nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, trebalo bi danas da se obrati javnosti, prvi put od marta, najavio je portparol Vikiliksa Kristin Hrafnson.

Hrafnson je kazao da iz bezbednosnih razloga ne može da navede detalje o načinu na koji će se Asanž obratiti, prenosi AFP.

Obraćanje osnivača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vikiliksa očekuje se oko podneva po lokalnom vremenu.

"Nemam detalje o tome kako će se Asanž obratiti", rekao je Hrafnson u telefonskoj izjavi za AFP.

Predstavnica za štampu Forin ofisa rekla je da se delovi oko zgrade ambasade Ekvadora, kao što je stepenište, smatraju britanskom teritorijom pa bi, ako se Asanž tu pojavi, mogla da bude uhapšen. Zato postoje spekulacije da bi osnivač Vikiliksa mogao da da izjavu sa balkona ambasade.

Ekvador je u četvrtak odobrio azil Asanžu koji je u ambasadi te zemlje u Londonu od 19. juna, kako bi izbegao izručenje Švedskoj gde ga traže zbog saslušanja vezanog za optužbe za seksualni napad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.