Asanž  se pojavio pred britanskim sudom,traži odlaganje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž se pojavio pred britanskim sudom,traži odlaganje

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž danas se pojavio pred sudom u Londonu i zatražio odlaganje od tri meseca, kako bi se pripremio za borbu protiv zahteva da bude izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

Asanž i njegovi advokati nisu uspeli da ubede sudiju Vanesu Barajcer da ima razloga za odlaganje.

O izručenju bi trebalo da se raspravlja pet dana u februaru, sa kratkim pojavljivanjima pred sudom u novembru i decembru.

Asanž je ocenio da slučaj nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ravnopravan, jer vlada SAD ima "neograničene resurse", dok on nema lak pristup advokatima i dokumentima potrebnim za pripremu borbe protiv izručenja, pošto je u zatvoru u Londonu.

"Imaju sve prednosti", rekao je četrdesetosmogodišnji Asanž, javlja AP.

Američke vlasti optužuju Asanža da je sa bivšim obaveštajnim analitičarem Vojske SAD Čelzi Mening planirao upad u vladin kompjuter sa poverljivim podacima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.