Asad i princ prestonaslednik Abu Dabija razgovarali prvi put od 2011.

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad i princ prestonaslednik Abu Dabija razgovarali prvi put od 2011.

Sirijski predsednik Bašar el Asad i princ prestolonaslednik Abu Dabija, Muhamed bin Zajed al Nahjan razgovarali su danas o pandemiji koronavirusa.

Ovo je izvestila sirijska agencija Sana i dodala da je to prvi razgovor od početka rata u Siriji 2011. godine.

Pozivajući se na Asadov kabinet, Sana je prenela da su predsednik Sirije i Bin Zajed al Nahjan razgovarali o posledicama koronavirusa, i dodala da je princ prestolonaslednik Abu Dabija preneo "podršku Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arapskih Emirata (UAE) sirijskom narodu tokom vanrednih okolnosti".

Bin Zajed al Nahjan na Tviteru je potvrdio da je razgovarao sa Asadom i dodao da su UAE spremni da pomognu sirijski narod.

UAE su posle sedam godina prekinutih diplomatskih odnosa, ponovo otvorili u decembru 2018. godine svoju ambasadu u Damasku.

Arapski svet je krajem 2011. godine opozvao svoje ambasadore iz Damaska u znak protesta zbog represije prodemokratskih demonstracija u Siriji. Kasnije su neke od tih arapskih zemalja podržale sirijsku opoziciju u egzilu kao i oružane pobunjenike.

Sirija, razorena u devetogodišnjem ratu, ima pet osoba zaraženih korona virusom. Međunarodne humanitarne organizacije strahuju od "katastrofe" u slučaju širenja epidemije u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.