Arifi: Nisam rekao da će se pregovori nastaviti u februaru

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arifi: Nisam rekao da će se pregovori nastaviti u februaru

Šef prištinske delegacije u tehničkom dijalogu u Briselu Avni Arifi tvrdi da za prištinski "Telegraf" nije rekao da će pregovori biti nastavljeni krajem februara.
"Ja nisam rekao da će dijalog biti nastavljen krajem februara, ja sam rekao da se nadam da će pregovori početi tada. Zavisi od druge strane da li će oni početi ili ne. To je sve što sam rekao", rekao je Arifi za RTK na srpskom jeziku. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prištinski Telegraf preneo je ranije da je Arifi izjavio da će se dijalog nastaviti krajem februara, ali da datum još nije poznat.
Na to je reagovao pregovarački tim Beograda navodeći da dijaloga sigurno neće biti krajem februara dodajući da još čekaju zapisnike o uviđaju sa ubistva Olivera Ivanovića.
Dodaju da neće prihvatiti da dijalog zakazuje Arifi, i kažu da je nov u dijalogu, pa verovatno "ne zna i treba da nauči" kako se on zakazuje.
Dijalog Beograda i Prištine trebalo je da se nastavi 16. januara, ali je delegacija Beograda napustila dijalog, jer je tog dana ubijen Ivanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.