Arapi hvale Srbiju: Dogovor o zajmu ojačaće veze dve zemlje

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi hvale Srbiju: Dogovor o zajmu ojačaće veze dve zemlje

Abu Dabi je danas objavio da je sa Srbijom potpisao sporazum kojim će ovoj balkanskoj zemlji obezbediti zajam od milijardu dolara, prenose mediji uz Ujedinjenih arapskih emirata, preneli su arapski mediji. Abu Dabi

U saopštenju se kaže da je sporazum o pozajmici potpisan nakon posete PPV Aleksandra Vučića, i dodaje se da će dogovor o zajmu doprineti "jačanju saradnje, odnosa i veza između UAE i Republike Srbije, ojačati veze dveju zemalja i ohrabriti privatni i javni sektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u UEA da traži mogućnosti za investiranje u Srbiji".

Hamad Al Hur Al Suvadi, šef ministarstva finansija UEA, koji je u Abu Dabiju sporazum potpisao sa srpskim ministrom privrede Lazarom Krstićem, izjavio je: "Odnosi UEA i Srbije u različitim sektorima nastavljaju da rastu, pri čemu ovaj sporazum odražava napore dveju zemalja da dalje razvijaju uzajamnu saradnju i bilateralne odnose. On će takođe podržati i cilj zajedničkih projekata dveju zemalja".

Srbija je, kako kazu, potpisala sporazume o saradnji i sa određenim brojem kompanija iz UAE, među kojima su "Mubadala" poluprovodnici, kao i preduzeća iz domena obnovljivih izvora energije, telekoma i porizvodnje avio-delova.

U saopštenju se kaže i da Srbija ima strateški položaj u Evropi, i veliki potencijal u oblasti industrije, turizma, poljoprivrede i proizvodnje, kao i konkurentnu izvoznu politiku i sporazume sa EU i Rusijom, te da nudi mogućnosti za investiranje u oblastima kao što su tehnologija, poljoprivreda i organski uzgoj hrane, i građevinarstvo.

Pročitajte još: Krstić: Zajam od Emirata je kao poklon U Abu Dabiju potpisan ugovor o kreditu UAE Srbiji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strane agencije o zajmu UAE Srbiji

Izvor: Blic, 06.Mar.2014

Novinske agencije prenele su danas vest o tome da je u Abu Dabiju potpisan sporazum o zajmu Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbiji u vrednosti od jedne milijarde dolara...Emirati su Srbiji odobrili zajam vredan milijardu dolara u cilju jačanja veza sa tom balkanskom državom, navela je francuska Agencija...

Nastavak na Blic...

Zajam Srbiji pruža nove prilike za saradnju

Izvor: Capital.ba, 07.Mar.2014, 08:40

ABU DABI, Sporazum o zajmu UAE Srbiji u vrijednosti od milijardu dolara doprinijeće unapređenju saradnje i odnosa između UAE i Republike Srbije i u interesu je obje zemlje, a takođe ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.