Aranđelovac: Počinju jubilarni „Mermer i zvuci“

Izvor: Šumadija Press, 04.Jul.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aranđelovac: Počinju jubilarni „Mermer i zvuci“

Umetničko leto u gradu pod Bukuljom počeće danas.

Prvi dan jubilarne, 50. Smotru umetnosti „Mermer i zvuci“ obeležiće koncert naše džez legende, trubača Duška Gojkovića i „Big benda“ RTS-a, u 21 sat, na otvorenoj sceni.

Za današnji program predviđeno je i otvaranje izložbe fotografija iz arhive Smotre, u 19 sati, a pola časa kasnije biće otkrivene skulpture nastale na Simpozijumu „Beli Venčac“ 2012. i 2013. godine, čiji su autori >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Kosta Bogdanović, Dušan Petrović i Radoš Antonijević. Sve ovo događaće se u parku Bukovičke banje.

Ova kulturna manifestacija trajaće tri meseca, a glavni sadržaji su Simpozijum skulpture „Beli Venčac“, Međunarodni festival „Svet keramike“, kao i brojne druge likovne, muzičke, pozorišne i književne manifestacije.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Aranđelovac: Muzika kamena i keramike

Izvor: Šumadija Press, 05.Jul.2015, 11:55

Umetničko leto u gradu pod Bukuljom počelo je juče, a prvi dan jubilarne, 50. Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ obeležio je koncert džez legende, trubača Duška Gojkovića i „Big benda“ RTS-a, na otvorenoj sceni u Bukovičkoj banji...Otvorena je izložba fotografija iz arhive Smotre i otkrivene...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.