Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apstinencija, nikako: Ovo će se desiti ako prestanete da imate seks

Na vagini će se pojaviti paučina, karlične kosti će zarasti u korov - bapske priče su duhovite, ali daleko od istine. Međutim, istina je i da se vašem tijelu dešavaju određene promjene ukoliko apsitinirate.

Ako ste u životu imali seksualne odnose, a zatim ste prekinuli podložniji ste razočaranju i padu u depresiju, od osoba koje ga nisu iskusile.

Dakle celibart i apsitencija nisu iste stvari ni sa fiziološkog stanovišta.

Mišići
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Nije istina da se vaginalni mišići "stisnu" ako neko vrijeme nemate seksualne odnose. Ali mišići zaborave da se opustite pri sljedećem odnosu i otuda dolazi taj mit "skupljanja" vagine.

Rak prostate

Apstinencija povećava izglede za erektilnu disfunkciju kod muškaraca, a česti seksualni odnosi mogu umanjiti šansu dobijanje raka prostate.

Imunitet

Seksualna aktivnost pozitivno utiče na imunitet. Ljudi koji imaju češće seksualne odnose su manje bolesni i imaju manju sklonost raznim infekcijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.