Apokaliptično nevreme u Ivanjici: Jak grad veličine oraha uništio maline FOTO

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 21:38

Apokaliptično nevreme u Ivanjici: Jak grad veličine oraha uništio maline FOTO

Meštane udaljenih ivanjičkih sela Kušići, Opaljenik, Bela Crkva.. ponovo je zadesilo strahovito nevreme.

Grad veličine oraha obeleo je puteve i livade za samo par minuta, a ogromna šteta pričinjena je ponovo na putnoj infrastrukturi i malinjacima u kojima je berba crvenog zlata već počela.

"Ponovo imamo istu muku. Tamo gde su bili kanali 30 centimetara voda je prekopala i sada su dublji od pola metra. Do mnogih domaćinstava može se prići samo terenskim vozilima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i traktorima. Obilne padavine su po ko zna koji put pogodile Ivanjicu, a ni od prethodnog nevremena nismo se oporavili", kazao je prvi čovek ivanjicke opštine Momcilo Mitrovic za agenciju RINA.

Iako je apokaliptično nevreme stalo, razmere nove katastrofe još uvek se sagledavaju.

"Nemamo izveštaj sa teritorije cele opstine. Čekamo da dobijemo informacije o stanju na terenu u selima oko mesta Močioci jer tamo nema telefonskog signala, jer je grom gadjao u repetitor", zaključio je Mitrović.

On dodaje još u prvom naletu stigla pomoć od resornih ministarstava u vidu nafte kako bi što brže prebrodili novonastale probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"PONOVO IMAMO ISTU MUKU" Grad veličine oraha uništio maline u Ivanjici: "Nismo se oporavili ni od prethodnog nevremena" (FOTO)

Izvor: Blic, 04.Jul.2023

Meštane udaljenih ivanjičkih sela Kušići, Opaljenik, Bela Crkva, ponovo je zadesilo strahovito nevreme. Grad veličine oraha obeleo je puteve i livade za samo par minuta, a ogromna šteta pričinjena je ponovo na putnoj infrastrukturi i malinjacima u kojima je berba crvenog zlata već počela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.