Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za posmatranje umjetničkih djela MSU Beograd

BEOGRAD - U želji da svoja najdragocjenija djela prikaže široj javnosti pod geslom „Najveća virtuelna umjetnička postavka svih vremena", Muzej savremene umjetnosti je inicirao izradu aplikacije za androide koja će svakome omogućiti da uživa u djelima iz bogate kolekcije ovog muzeja.

Izradu aplikacije pomogle su agencije McCann Beograd i Huge Media, navodi se u saopštenju.

Aplikacija pod nazivom msu ARt oglasne formate kao što su bilbordi, city lajtovi ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << print oglasi kroz virtuelnu realnost pretvara u umjetnička djela, odnosno virtuelnu postavku Muzeja savremene umjetnosti.

Sve što je potrebno da uradite je da na svoj android telefon besplatno učitate aplikaciju msu ARt, skenirate oglas ili bilbord, i na ekranima će se pojaviti jedno umjetničko djelo iz fundusa MSU zajedno sa podacima o autoru, objašnjeno je u saopštenju.

Svaka skenirana reklama otkriva novo umjetničko djelo u čijim detaljima se može uživati.

Za sada je moguće skenirati bilborde, city lajtove i print oglase kompanija koje su podržale akciju, a to su Coca-Cola, mts, Delhaize Serbia sa svojim brendovima Maxi i Shop&Go, Bambi Plazma i Halkbank. Informacija o pozicijama oglasa i bilborda koje je moguće skenirati dostupna je na mapi koja se prikazuje u aplikaciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.