Aplauzi za salaše i tamburaše

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2017, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplauzi za salaše i tamburaše

Bard panonske šansone Zvonko Bogdan oduševio je sinoć beogradsku publiku koja je ispunila dvoranu Sava centra do poslednjeg mesta, na koncertu nazvanom „Ne vredi plakati“ BARD panonske šansone Zvonko Bogdan oduševio je sinoć beogradsku publiku koja je ispunila dvoranu Sava centra do poslednjeg mesta, na koncertu nazvanom „Ne vredi plakati“, po pesmi sa albuma „Što se bore misli moje“ koji je snimio pre 40 godine. Blizu 4.000 ljudi najpre je 15 minuta slušalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tamburaše koji su se rasviravali, a onda se, praćen aplauzom, pojavio i Zvonko i obratio prisutnima.Dobro veče dragi domaćini, dobro veče dragi gosti, dobro veče Beograde, dobro veče svim žiteljima Srbije. Večeras ćemo zajedno prošetati Panonijom. Pevaćemo pesme, pisme i pjesme – kazao je Bogdan i predstavio svoje verne tamburaše, članove orkestra RTV Vojvodina. Onda je zapevao „Ako si ti pupoljak od ruže“, na tekst Šandora Petefija, pa „Na te mislim“. Njegov repertoar išao je hronološki, po vekovima i od Zagorja do Karpata, pa je iz doba Jovana Jovanovića Zmaja otpevao njegovu „Tiho noći“. Aplauzi su bivali sve jači posle svake pesme, a prva koju je publika otpevala horski bila je „U tom Somboru“. Sa lakoćom je ovaj kompozitor, pevač, pesnik, slikar i bivši džokej džentlmenskih manira pevao Šantićevu „Eminu“, da bi iz sedamdesetih godina 20. veka otpevao „Ej, salaši na severu Bačke“, svoju prvu autorsku, koju je komponovao daleke 1972. Za kraj je ostavio „A ti se nećeš vratiti“ Bajage i Loše i „Ko te ima taj te nema“ Baneta iz „Garavog sokaka“, a koncert posle dva i po sata pevanja završio je bez bisa, pesmom „Svirci moji“ i simboličnim stihovima „Svirci moji, valja poći jer sve ima kraj“.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zvonko Bogdan se vratio tradiciji i sa tamburašima zadivio pun Sava centar! (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2017

Koncert za nezaborav!..Odavno uspostavljenu tradiciju održavanja novembarskih koncerata u beogradskom Sava centru, koju je nakratko prekinuo, legendarni Zvonko Bogdan je sa svojim tamburašima sada nastavio, a publika koja je ispunila salu posle čak dva sata i četrdeset minuta napustila je dvoranu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.