Apelacioni sud potvrdio kaznu od 17 godina za svirepo silovanje i ubistvo starice

Izvor: Blic, 21.Dec.2012, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud potvrdio kaznu od 17 godina za svirepo silovanje i ubistvo starice

Apelacioni sud u Beogradu odbio je kao neosnovane žalbe i potvrdio presudu Višeg suda u Smederevu kojom je Ratko Stanković iz Glibovca u martu ove godine osuđen na jedinstvenu kaznu od 17 godina zatvora zbog silovanja i ubistva.

Na presudu su se Apelacionom sudu u Beogradu žalili viši javni tužilac i branilac okrivljenog.

Ratko Stanković (53) iz Glibovca 6. maja 2010. "na naročito svirep i ponižavajući način obljubio nepokretnu i slepu Zorku S. (90) iz Smederevske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Palanke, a potom je ubio s više udaraca kuhinjskim nožem".

Da bi prikrio zločin Stanković je zapalio kuću svoje žrtve. Prema optužnici, okrivljeni je posle obljube oštećenoj zadao nekoliko uboda kuhinjskim nožem, da bi kasnije našao sekiru kojom je žrtvi naneo više smrtonosnih udaraca, zatim je žrtvu pokrio posteljinom i zapalio.

Stanković je iz kuće prisvojio radiokasetofon pokojne Zorke. Narednih dana je uobičajeno za dnevnicu obavljao razne fizičke poslove u selu. Okrivljeni je i priznao obljubu, ubistvo, krađu i podmetanje požara.

Stanković je 2008. zbog pokušaja obljube maloletnice tri meseca bio pritvoren.

Apelacioni sud je danas na internetu objavio drugostepenu odluku.

Povezane vesti: Posmrtni ostaci nađeni kod Josipdola u Gorskom Kotaru pripadaju Antoniji Bilić Paravinja štrajkuje glađu Potvrđena kazna od 40 godina zatvora za dvostruko ubistvo Zbog ubistva trudne supruge 22 godine zatvora Pogledajte: Brejvikova ćelija ima mini-teretanu i radni prostor s kompjuterom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apelacioni sud potvrdio kaznu od 17 godina za svirepo silovanje i ubistvo starice (90)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2012, 01:44

Ratko Stanković (53) iz Glibovca je 6. maja 2010. godine "na naročito svirep i ponižavajući način obljubio nepokretnu i slepu Zorku S. (90) iz Smederevske Palanke, a potom je ubio sa više udaraca nožem

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.