Apelacioni sud: Povećana kazna zatvora otmičaru devojčice iz autobusa 26

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud: Povećana kazna zatvora otmičaru devojčice iz autobusa 26

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu Višeg suda i osudio Jonela Mendreu (29) na pet i po godina zatvora zbog pokušaja otmice devojčice (13) iz autobusa 26, u martu 2010. U punom autobusu, otmičaru koji se lažno predstavio kao policajac, suprotstavili su se samo putnica Anita Ljubinković i vozač autobusa Borislav Đuranović koji su nakon ovog događaja poneli titule "Najbeograđana". Apelacioni sud u Beogradu

Viši sud u Beogradu, osudio je Mendreu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na tri i po godine zatvora zbog pokušaja otmice, a na presudu su se žalili Viši javni tužilac i sam okrivljeni.

Apelacioni sud uvažio je žalbu tužioca i Mendreu osudio na dužu zatvorsku kaznu, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

U obrazloženju odluke stoji da je za okrivljenog otežavajuća okolnost što je kidnapovanje devojčice pokušao u gradskom autobusu, pred brojnim svedocima.

Takođe se navodi da on nije obraćao pažnju na reakcije putnice i vozača autobusa, a da krivično delo nije izvršio samo zato što su mu se oni na posletku suprotstavili.

Podsećamo da se incident dogodio 17. marta 2010. kada je Mendreu, lažno se predstavljajući kao policajac, pokušao da izvede devojčicu iz autobusa 26.

Najpre joj je zatražio dokumenta, a pošto ih ona nije imala, rekao joj je da na sledećoj stanici izađe sa njim, gde će ga sačekati kolege koje će proveriti njen identitet, a potom je kolima vratiti kući.

Nakon što je devojčica počela da plače, putnica Anita Ljubinković uključila se u raspravu i zatražila "policajcu" službenu legitimaciju. On se međutim na to nije obazirao, već je na sve načine pokušavao da devojčicu izvede iz autobusa.

Raspravi se priključio i vozač Borislav Đuranović koji je najpre pozvao policiju, a potom zatvorio sva vrata na autobusu kako otmičar ne bi mogao da pobegne pre dolaska policije.

Mendreu je međutim, uspeo nasilno da otvori vrata i pobegne, a uhapšen je posle nekoliko dana u iznajmljenom stanu na Voždovcu.

Nekoliko dana kasnije, putnica Anita Ljubinković i vozač autobusa Borislav Đuranović poneli su titule "Najbeograđana" i heroja, jer su se u punom autobusu, jedino oni suprotsavili otmičaru i spasili devojčicu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.