Apel građanima da slede uputstva

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel građanima da slede uputstva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još jednom je apelovao na građane da u uslovima vanredne situacije slušaju uputstva nadležnih organa, posebno kada je reč o proceni njihove ugroženosti i neophodnosti da se evakuišu.

Stefanović je gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a konstatovao da je materijalna šteta ogromna i da razume osećanje svakog čoveka koji napuštanje kuće doživljava kao ličnu tragediju.

"Imali smo problema, jer neki nisu želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se odazovu pozivu državnih organa i da se evakuišu, jer kasnije kad reke nadođu bujice mogu ugroziti i same spasioce", objasnio je Stefanović.

Zahvalio je svim građanima koji su ponudili pomoć i koji su učestvovali u akcijama spasavanja, a posebno je pomenuo pripadnike Žandarmerije koji 48 sati ne spavaju i izlažu se veoma teškim situacijama.

Stefanović je upozorio da će i narednih nekoliko dana biti teško, ali i izrazio uverenje da će se sa nedaćama uspešno izaći na kraj i brzo uspostaviti normalan život u Srbiji.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je na području glavnog grada palo oko 180 litara vode po kvadratnom metru, što je tromesečni prosek, i da se nikada do sada sa tolikom količinom niko u Srbiji nije susreo.

I pored toga, rekao je Nikodijević, "verujemo u službe na terenu i stručnost ljudi koji rade na otklanjanju problema".

Istakao je da bi građani trebalo da slušaju uputstva nadležnih, Žandarmerije, policije, vojske i štabova za vanredne situacije - objasnivši da su se sve nemile stvari u proteklom danu desile upravo zbog toga što su se neki oglušili o ta upozorenja.

Prema njegovim rečima, isključenja struje koja su se desila su bila iz preventivnih razloga, zbog poplavljenosti trafoa, a ne zbog toga što nema proizvodnje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Apel građanima da slede uputstva

Izvor: RTS, 16.Maj.2014, 07:33

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još jednom je apelovao na građane da u uslovima vanredne situacije slušaju uputstva nadležnih organa, posebno kada je reč o proceni njihove ugroženosti i neophodnosti da se evakuišu...Stefanović je gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a konstatovao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.