Apel Srbima iz dijaspore da dobrovoljno daju krv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2010, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel Srbima iz dijaspore da dobrovoljno daju krv

BEOGRAD -

"Dijaspora grupa" uputila je danas apel ljudima iz dijaspore koji dolaze na odmor u otadžbinu, kao i ostalim građanima Srbije, da se odazovu i dobrovoljnim davanjem krvi pomognu svom narodu.

Ta grupa, koja okuplja Srbe u rasejanju, ističe da je "svesna situacije da je u Srbiji aktuelan veliki problem nestašice krvi za potrebe zdravstvenih intervencija", pa stoga i apeluje na "stotine hiljade ljudi" koji iz čitavog sveta dolaze na odmor u Srbiju, da dobrovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << daju krv.

Direktor "Dijaspora grupe" Miša Ćirić i član srpske dijaspore iz Francuske Zoran Milinković, koji je i osnivač srpskog Instituta za javnu diplomatiju u Briselu, daće sutra tim povodom krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.