Antonio Gutereš kandidat za generalnog sekretara UN-a

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antonio Gutereš kandidat za generalnog sekretara UN-a

LISABON - Portugal je danas predložio bivšeg premijera i nekadašnjeg visokog komesara za izbjeglice /UNHCR/ Antonija Gutereša za kandidata za generalnog sekretara UN, izjavio je portugalski premijer Antonio Košta.

Petogodišnji mandat generalnog sekretara Ban Ki Muna ističe krajem godine i već su najavljene određene kandidature, uključujući i direktora UNESKO Irine Bokove, ali i predsjednika Slovenije Danila Turka.

"Vlada će iznijeti kandidaturu Antonija Gutereša", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je Košta za portugalski dnevnik "Publiko".

Guterešu je u decembru istekao mandat na funkciji Visokog komesara UN za izbjeglice, a koju je obavljao od 2005. godine. Gutereš je, takođe, bio na funkciji premijera Portugala od 1995. godine do 2002. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Portugalija predložila Gutereša na čelo UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2016

Portugalija je predložila bivšeg premijera i doskorašnjeg visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbjeglice Antonija Gutereša za kandidata za novog generalnog sekretara UN, izjavio je danas portugalski premijer Antonio Kosta..."Vlada će podnijeti kandidaturu Antonija Gutereša", rekao je on listu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.