Antivladini protesti u Rumuniji

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antivladini protesti u Rumuniji

U Bukureštu protestovalo oko 30.000 građana tražeći ostavku vlade Emila Boka i ukidanje rigoroznih vladinih mera štednje za prevazilaženje finansijske krize. Rumunski parlament, ipak, izglasao poverenje Vladi.

Desetine hiljada građana Rumunije okupile su se danas na ulicama Bukurešta i traže odlazak sadašnje vlade premijera Emila Boka i ukidanje oštrih mera štednje, koje je uvela vlada kako bi ublažila posledice ekonomske krize.

Protest su organizovali vodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sindikati u trenutku kada se u parlamentu raspravlja o predlogu opozicije da se vladi premijera Emila Boka izglasa nepoverenje.

Prema procenama lokalnih medija, ulicama Bukurešta maršira više od 30.000 hiljada ljudi. To su najbrojnije demonstracije protiv vladine politike koje su održane ove godine.

Oni traže odlazak sadašnje vlade i ukidanje mera štednje koje su teško pogodile zaposlene u javnom sektoru, kojima su plate smanjene za 25 posto.

U protestnoj koloni je i nekoliko poslanika Socijaldemokratske partije, među njima i predsednik te stranke Viktor Ponta.

Rumunski parlamet izglasao je poverenje koalicionoj vladi.

Za predlog opozicije da se izglasa nepoverenje vladi glasalo je 218 poslanika, dok je za izglasavanje nepoverenja bilo potrebno 236 glasova, prenela je agencija Rojters.

Uskoro se očekuju zvanični rezultati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti zbog premijera Rumunije

Izvor: B92, 27.Okt.2010

Bukurešt -- Desetine hiljada građana Rumunije okupile su se na ulicama Bukurešta i traže odlazak sadašnje vlade premijera Emila Boka... Pored toga, nezadovoljni građani su tražili ukidanje oštrih mera štednje, koje je uvela vlada kako bi ublažila posledice ekonomske krize...Protest su organizovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.