Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antiustaški protest u Zagrebu: Policija privela dvoje aktivista

Aktivisti Građanske akcije danas su pred zgradom Hrvatske radio-televizije /HRT/ u Zagrebu pokušali da, odjeveni u ustaške uniforme u sklopu umjetničkog performansa, uruče "zahvalnicu" direktoru HRT-a i uredniku emisije "TV kalendar" zbog veličanja ustaškog pokreta, ali ih je policija spriječila u tome. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica aktivista su privedena zbog narušavanja javnog reda i mira, prenose hrvatski mediji. Iz "Građanske akcije" kažu da su ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Aktivisti Građanske akcije prekršajno prijavljeni zbog nošenja ustaške odore i simbola

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Feb.2013

ZAGREB - Policija je potvrdila da su aktivisti nakon prekršajne obrade uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni sud zbog kršenja članaka Zakona o javnom okupljanju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.