Antiteroristički miting u Istanbulu: Stotine hiljada građana na trgu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antiteroristički miting u Istanbulu: Stotine hiljada građana na trgu

ISTANBUL - U Istanbulu je počeo miting "Milioni glasova ujedinjeni protiv terorizma" na koji su već pristigle stotine hiljada građana, a očekuje se i dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Ismeta Yilmaza i premijera Ahmeta Davutoglua

Miting u istanbulskom kvartu Yenikapi organizovala je Platforma civile solidarnosti, a na samom trgu su postavljeni veliki plakati sa posterima osnovača moderne Turske Kemala >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ataturka i njenog aktuelnog predsjednika Erdogana, kao i spisak naziva svih turskih gradova.

Učesnici mitinga koji su u Istanbul stigli iz različitih krajeva zemlje su na trg počeli ulaziti u 16 sati po lokalnom vremenu, a turske snage sigurnosti poduzimaju pojačane mjere sigurnosti.

"Ako budemo međusobno dijelili - bit ćemo siti; a ako se budemo dijelili - nestat ćemo", "Prokletstvo terorizmu, poziv jedinstvu", "Neka niti jednoj majci ne potekne suza, neka zemljom zavlada spokoj", "Terorizam je zločin protiv čovječnosti", neki su od slogana ispisanih na velikim transparentima.

Učesnici mitinga na putu ka trgu prolaze kroz desetine kontrolnih punktova, na kojima im redari dijele turske zastave.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.