Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antisemitske poruke u Tuzli i Sarajevu

SARAJEVO - U Tuzli i Sarajevu u posljednjih nekoliko dana na ulazima u zgrade u kojima žive članovi Jevrejske zajednice ispisani su uvredljivi grafiti, javio je portal Klix.ba.

Član Jevrejske zajednice u BiH Igor Kožemjakin najoštrije je osudio ove napade na pripadnike zajednice, kao i svaki govor mržnje i bilo kakav akt kojim se vrijeđaju nacionalna osjećanja građana.

"Pozivamo sve relevantne društvene faktore da se pridruže osudi ovih vandalskih djela i pruže >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << podršku i zaštitu svojim sugrađanima, pripadnicima naše zajednice. Apelujemo na nadležne organe da identifikuju i kazne počinioce u skladu sa zakonom", istakao je Kožemjakin na svom Facebook profilu.

On je naveo da je Jevrejska zajednica u BiH uvijek isticala izostanak antisemitskih ispada u BiH kao pozitivan primjer načina života i njegovanja dobrih odnosa.

"Sa ogorčenjem smo primili ovu vijest, svjesni da ovi incidenti neće narušiti dobrosusjedske odnose koje Jevreji u BiH grade sa sugrađanima drugih etničkih i vjerskih grupa", naglasio je Kožemjakin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.