Antidepresiv za pse uskoro na evropskom tržištu

Izvor: Blic, 27.Feb.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antidepresiv za pse uskoro na evropskom tržištu

Na američkom tržištu pojavio se antidepresiv za pse, posve sličan onom za ljude. Lek je od nedavno dostupan i u Velikoj Britaniji, što će uskoro biti slučaj i širom Evrope.

Životinjski antidepresiv služi za umirenje kompulsivnih poremećaja kod pasa kao što su hipersalivacija pljuvačnih žlezda, trčanje u krug za repom ili često zaglušujuće urlanje. Novi lek se pokazao kao veoma efikasan u suzbijanju takvog ponašanja, a psi ga ne odbijaju pošto ima aromu mesa.

Kako prenose strani mediji, antidepresiv je pre izbacivanja na tržište testiran na 660 pasa sa psihičkim problemima. Njihovo zdravlje vidno se popravilo nakon dva meseca lečenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.