Antić na forumu u Solunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić na forumu u Solunu

Živimo u vremenu u kome je energetika odavno prestala da bude ekonomska tema i postala je geopolitičko pitanje koje duboko zadire u bezbednost svih država i verujem da je zemljama jugoistočne Evrope potrebna jaka međusobna saradnja, izjavio je danas na Energetskom forumu u Solunu ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je istakao da zemlje zapadnog Balkana imaju iste prioritete - sigurnost snabdevanja, diversifikaciju izvora, konkurentno tržište i veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učešće obnovljivih izvora energije, dodavši da je malo verovatno da svaka država ponaosob ispuni sve te zahteve.

Antić je, kako je saopštilo Ministarstvo, ukazao da je zapadni Balkan energetski zavisan i da decenijama pati od nedostatka infrastrukture.

"Prioriteti su nam izgradnja i finansiranje alternativnih pravaca snabdevanja, ali treba imati na umu da su takvi projekti skupi i da, po pravilu, nemaju komercijalne efekte", zaključio je Antić.

U okviru Foruma održan je sastanak ministara energetike Srbije, Grčke, Bugarske i Izraela, kojem je prisustvovao i podsekretar Departmana za energetiku SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić na Energetskom forumu u Solunu: Potrebna jaka saradnja

Izvor: Danas, 10.Sep.2018

Živimo u vremenu u kome je energetika postala geopolitičko pitanje koje duboko zadire u bezbednost svih država i verujem da je zemljama jugoistočne Evrope potrebna jaka saradnja, izjavio je danas na Energetskom forumu u Solunu ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić. Članak Antić...

Nastavak na Danas...

Ministar: Ako imaju loš uticaj minihidrolektrane se neće graditi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2018, 13:34

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da neće biti dozvoljena gradnja minihidroelektrana ako bilo gde u Srbiji izazivaju loš uticaj na životnu sredinu i da svaki projekat treba pojedinačno analizirati, a ne generalizovati stvari...Svaka institucija treba da radi svoj posao po pitanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.