Antić: Mediji da poštuju predsednika Nikolića

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Mediji da poštuju predsednika Nikolića

Mediji u Srbiji trebalo bi da budu odgovorniji i u skladu sa Ustavom moraju da poštuju grb, zastavu, himnu i instituciju predsednika države, kaže savetnik predsednika Srbije Oliver Antić

Foto: screenshot/youtube

"Prema Ustavu - grb, zastava, himna i predsednik Republike su zaštitni subjekti i u krivičnom pravu. Uvreda Srbije jeste uvreda jednog od ova četiri elementa, ali to se ne primenjuje u praksi", rekao je Antić.

On je televiziji Pink kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić najviše izložen napadima medija u odnosu na prethodne čelnike zemlje - Slobodana Miloševića, Milana Milutinovića, Zorana Ðinđića, Vojislava Koštunicu...

Antić ističe da većina medija ne podržava predsednika Srbije kojeg "mučki napadaju", to jest napadaju njega i njegovu porodicu, što je nazamislivo u svetu, gde svaka država veliča svog predsednika.

"Ðinđića su isto napadali na najrazličitije načine, sa i bez osnova, Milutinović je bio marginalizovan, ali ga nisu mučki napadali, pa i Koštunicu su kako - tako napadali. Moj utisak je da Nikolića najviše napadaju nego sve do sada predsednike", ocenio je Antić.

Prema njegovim rečima, odgovorno novinarstvo je vrlo važna poluga demokratije, što kod nas nije slučaj.

Antić predlaže da se u Srbiji uradi kao u Brazilu, koji je imao donedavno sličnu situaciju, odnosno da po zakonu svi novinari moraju da imaju završen fakultet.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.