Antić: BusPlus je potreban

Izvor: Blic, 07.Feb.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: BusPlus je potreban

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić smatra da je Bus Plus potreban sistem i izjasnio se u korist pomoći za drugi pokušaj veštačke oplodnje.

On je, u emisiji „Kažiprst“ televizije B92, rekao da je sistem BusPlus trebalo da uvede malo više reda, da obezbedi bolje praćenje i naplatu usluga u gradskom prevozu.

Očigledno to nije pošlo putem kojim je trebalo, konstatovao je on dodajući da tu postoje možda dva pogleda zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je to bilo tako.

Prema njegovim rečima jedan je da Beograđani nisu prihvatili da neki stranci uzimaju deo kajmaka od naplate karata u javnom prevozu i da je, ako je to problem, onda ovo što sada grad pokušava da uradi dobar pravac.

Antić je istakao da podržava da se BusPplus vrati u vlasništvo grada.

Istovremeno je izrazio bojazan da paralelno sa problemom da građani ne prihvataju da stranac ubira deo prihoda od BusPlusa, postoji i problem da Beograđani nemaju baš dobar odnos prema obavezi da plaćaju javni prevoz.

S tim u vezi je kazao da treba da se stvori klima da treba plaćati karte.

On je istakao da u pripremi uvođenja sistema nije bilo dobre podrške tom projektu, prethodnog objašnjenja šta taj sistem donosi.

„

Dozvolilo se da uđemo u set iracionalnih stvari, da li neko može i koga da kontroliše, da uzima deo profita. Sistem donosi brojne prednosti u ukupan sistem javnog prevoza Beograda, stvara sliku o tome koje linije su koliko opterećene.

Moj stav je da BusPlus kao sistem treba apsolutno da postoji i da treba da bude u vlasništvu grada, odnosno uprave za javni prevoz, koja treba da unapredi sistem javnog prevoza“, kazao je Antić.

Kada je reč o dodeli posla u vezi BusPlusa, on je podsetio da je u to doba bio predsednik Skupštine grada, i da je imao dosta rezervi prema celom procesu, te da kao građanin misli da bi mogao da ima određene zamerke.

Međutim taj proces nije bio, kako je podvukao, u njegovoj nadležnosti.

„

Imam određenih rezervi ali sam isto tako video da je ceo proces urađen u skladu sa našim zakonima. Ta firma bila jedina koja se javila. Nisma srećan što nismo imali ozbiljnu utakmicu za uvođenje takvog sistema“, objasnio je Antić.

Kada je reč o kampanji koalicije, čicji je kandidat, on je kazao da je ona zasnovana na jednom stepenu odgovornosti prema socijalno ugroženim kategorijama.

Ono što je politika naše koalicije je solidarnost, odgovornost i pomoć ugroženima, podsetio je Antić.

Upitan o stavu prema pomoći parovima za drugi pokušaj veštačke oplodnje on je rekao da smatra da bi to bilo vrlo humano, jer smatra da država treba da da podršku tim ljudima, kojima je potrebno psihičko relaksiranje situacije, kao i da znaju da će u nekom narednom pokušaju država stati iza njih.

Što se infrastrukturnih projekata tiče Antić je kazao da nema spora da li su veliki infrastrukturni projekti potrebni Beogradu.

„

Oko toga ćemo se svi složiti. Naravano ne vidimo svi te projekte na isti način. Ja ih možda vidim na drugacicji nacicn, ta saobraćajna rešenja ne vidim samo u funkciji saobraćaja, već i u cilju obezbeđivanja duž tih saobraćajnica podizanje privredne zone i stvaranja radnih mesta“, naglasio je on.

Antić je podržao i projekat Beograd na vodi, ističući da je neophodno da se Beograd spusti na vodu, dodajući da je to višedecenijski projekat, kao i metro.

Beograd na vodi danas je, prema njegovim rečima, međutim najdalje otišao i on to apsolutno podržava jer je to projekat koji nije samo šansa za Beograd, već Srbiju.

Antić je naglasio da je Beogradu potrebna solidrnost i da nema napretka dok je podeljeni grad, te da će se boriti da „pomiri stvari u Beogradu“, obezbedi da grad radi jedinstveno i radi projekte u svom interesu.

Upitan za svoj Tviter nalog on je rekao da godinama nije bio na društvenim mrežama i da su stalno na njega medijski savetnici iz stranke vršili pritisak da treba da krene u tom pravcu.

„

Imao sam otpor. Rekao sam može Tviter, ali bez administratora. Sve sam pišem. Jedna do dva tvita dnevno. Uživam u tome da čitam pred spavanje šta ljudi misle o raznim temama. To je mogućnost da plasiram I neka svoja razmišljanja”, naglasio je Antić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Antić: Bus Plus je potreban

Izvor: Blic, 07.Feb.2014

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić smatra da je Bus Plus potreban sistem i izjasnio se u korist pomoći za drugi pokušaj veštačke oplodnje...On je, u emisiji „Kažiprst“ televizije B92, rekao da je sistem Bus Plus trebalo da uvede malo više reda, da obezbedi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.