Anonimni donator u BNV donirao lektire vrijedne 30 hiljada eura

Izvor: SandzakPress.net, 12.Apr.2023, 15:17

Anonimni donator u BNV donirao lektire vrijedne 30 hiljada eura

Tri hiljade primjeraka lektire u vrijednosti 30 hiljada eura Bošnjačkom nacionalnom vijeću za nastavu na bosanskom jeziku u osnovnom i srednjem obrazovanju donirao je anonimni donator, ugledni privrednik koji živi i radi u Njemačkoj. – Ovo je donacija koja će doprinijeti kvalitetu nastave na bosanskom jeziku budući da će lektira u još većem obimu biti dostupna učenicima osnovnih i srednjih škola. BNV, konkretno rukovodstvo ali i s pozicije Odbora za obrazovanje u narednim danima i sedmicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << posebno dok traje upis za prvake na nastavi na bosanskom jeziku, obići škole, rukovodstva škole i podijeliti zaista vrijednu donaciju, kaže dr. Misala Pramenković predsjednica BNV. Na ovaj način školama se omogućava dostupnost lektira i neće, kaže, biti izgovora. –Lektira je važan sadržaj u okviru obrazovanja kako u osnovnim tako i u srednjim školama i njena nedostupnost velika je smetnja za kvalitetno odvijanje nastave. Ovim se omogućava  i nastavnicima, bibliotekarima, školama konkretno ali prevashodno đacima da imaju dostupnu lektiru. Ovo je izuzetno značajno. Neće biti izgovora u smislu nedostatka lektire. To je veoma važno, ističe predsjednica BNV. Inače, ovo je u relativno kratkom roku druga velika donacija. U prvoj, iz BiH, lektire su podijeljene školama za 21. februar na Dan obrazovanja na maternjem bosanskom jeziku. (SANA) The post Anonimni donator u BNV donirao lektire vrijedne 30 hiljada eura appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

BNV neće odustati od Inicijative za upis bošnjačke djece po automatizmu na nastavu na maternjem

Izvor: SandzakPress.net, 13.Apr.2023, 14:03

Trenutno informacija o zainteresiranosti roditelja za upis djece na nastavu na bosanskom jeziku nema jer je proces u toku, kaže predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Ono što se korisiti je svaki mogući kontakt sa rukovodiocima škola, nastavnicima i roditeljima kako bi ukazali da nastava...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.