Anketa: Podemos može do vlasti

Izvor: B92, 08.Feb.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Podemos može do vlasti

Španska stranka radikalne levice Podemos (Možemo), mogla bi da osvoji opšte izbore ove godine rezultati su ankete, objavljene u listu El Pais.

U anketi je navedeno da se dve partije, koje su već decenijama na vrhu španske vlasti, Narodna partija i Socijalistička, bore za procente koje bi mogle da osvoje.

Vođa partije Podemos je tridesetšestogodišnji Pablo Iglesijas često poredi svoju partiju sa grčkom partijom Siriza, koja je nedavno odnela pobedu na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovoj zemlji.

“David može pobediti Golijata, ali biće teško“, rekao je Iglesijas.

U ispitivanju 1.000 ljudi odabranih slučajnim izborom, i anketiranju preko telefona, rezultati pokazuju da bi na izborima partija Podemos mogla osvojiti 27,7 procenata glasova. Na drugom mestu bi se našla Narodna partija, koja je trenutno na vlasti, sa 20, 9, dok bi treće mesto zauzela Socijalistička partija sa 18, 3 procenta glasova.

Nedavno je partija Podemos odžala protest kako bi označila ulazak u predizbornu kampanju. Opšti izbori u Španiji biće održani u novembru ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Podemos kao Siriza - radikalna levica poveđuje i u Španiji?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2015

Španska stranka radikalne levice Podemos (Možemo), mogla bi da osvoji opšte izbore ove godine rezultati su ankete, objavljene u listu El Pais...U anketi je navedeno da se dve partije, koje su već decenijama na vrhu španske vlasti, Narodna partija i Socijalistička, bore za procente koje bi mogle...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.