Anketa NBS: Koliku inflaciju očekuje privreda i finansijski sektor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa NBS: Koliku inflaciju očekuje privreda i finansijski sektor

Prema rezultatima oktobarske ankete Narodne banke Srbije, kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede nastavila su da se kreću u granicama cilja od 3 plus/minus 1,5 odsto.

Inflaciona očekivanja finansijskog sektora za godinu dana unapred ostala su na nivou iz septembra od 2 procenta, dok su očekivanja privrednika niža nego u septembru i iznose 1,6 odsto.

Srednjoročna inflaciona očekivanja finansijskog sektora blago su viša nego u septembru i iznose 2,5 odsto, dok su očekivanja privrednika snižena u odnosu na prethodnu anketu i iznose 1,9 procenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Anketa: Koliku inflaciju očekuje privreda i finansijski sektor

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Nov.2019

BEOGRAD – Prema rezultatima oktobarske ankete Narodne banke Srbije, kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede nastavila su da se kreću u granicama cilja od 3 plus/minus 1,5 odsto...Inflaciona očekivanja finansijskog sektora za godinu dana unapred ostala su...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.