Ankara pozvala evropske administracije da reaguju na spaljivanje Kurana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 20:14

Ankara pozvala evropske administracije da reaguju na spaljivanje Kurana

Tursko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas spaljivanje Kurana u Danskoj i pozvalo evropske administracije da "ne stoje po strani" i reaguju na takve akcije.

"Najoštrije osuđujemo zločin počinjen protiv naše svete knjige Kurana u Švedskoj i još jednom u Danskoj. Činjenica je da ovaj gnusni čin, koji se dogodio u Danskoj posle Švedske i Holandije, nije sprečen uprkos svim našim upozorenjima. Zabrinjavaju razmere do kojih su verska mržnja i netrpeljivost dosegle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Evropi i to zloupotrebom tzv. slobode", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi TASS.

Navodi se i da su državne administracije neodvojivi deo evropskog društva, ali da ne reaguju na akcije koje marginalizuju muslimane.

"Pozivamo ih na odgovornost, kao i da prestanu da stoje po strani i gledaju kako se gaze univerzalne vrednosti, za koje tvrde da ih štite", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.