Ani Stamenković grand prix Zlatna Nika za dokumentarac Dnevnik jednog proleća

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 19:05

Ani Stamenković grand prix "Zlatna Nika" za dokumentarac Dnevnik jednog proleća

Dnevnik jednog proleća donosi priče svih onih koji su se prethodnih meseci borili protiv virusa korona bez radnog vremena

Novinarka RTS-a Ana Stamenković dobitnica je ovogodišnjeg priznanja grand prix "Zlatna Nika – Boginja pobede" koje se tradicionalno dodeljuje na Internacionalnom festivalu reportaže "INTERFER". Ana je nagrađena za dokumentarni film "Dnevnik jednog proleća" koji na emotivan, potresan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upozoravajući, a pre svega informativan način govori o prisustvu virusa korona u Srbiji i borbi naše zemlje.

Scenario filma prati dane koji su bili najznačajniji iz ugla novinarke uz koju smo, od sredine februara, svakodnevno pratili sve najznačajnije vesti o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i borbi sa korona virusom. Takođe, u filmu je prikazana i priča Nataše Gocić Perić, kardiologa intenziviste Kovid bolnice KC Vojvodine, koja je na prvoj liniji borbe protiv virusa.

. Priče ljudi koji nisu mislili na sebe, već kako sačuvati što više ljudskih života, u situaciji koja je teška za ceo svet. Više od 30 sagovornika - predstavnika države, zdravstvenog sistema, pacijenata, govorilo je o najvažnijim datumima koji su obeležili proleće za nama.

Autorka filma beleži priču koja će nas uvek podsećati na sve zdravstvene radnike koji su u najtežim danima zaboravili i na svoje porodice, koji danima nisu išli svojim kućama, a koji nikad nisu govorili koliko im je teško, već su nesebično davali sve od sebe. Govoreći o filmu, Stamenković poručuje da je važno uživati u svakom trenutku života, čuvati porodicu i prijatelje, jer "nikad ne znamo šta nam donosi sutra".

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ani Stamenković grand prix "Zlatna Nika" za dokumentarac Dnevnik jednog proleća

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 10:15

Novinarka RTS-a Ana Stamenković dobitnica je ovogodišnjeg priznanja grand prix "Zlatna nika – Boginja pobede" koje se tradicionalno dodeljuje na Internacionalnom festivalu reportaže "INTERFER"...Ana je nagrađena za dokumentarni film "Dnevnik jednog proleća" koji na emotivan, potresan, upozoravajući,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.