Andželina Žoli za „Blic“: Važno mi je kako će publika u Srbiji prihvatiti  moj film

Izvor: Blic, 10.Dec.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andželina Žoli za „Blic“: Važno mi je kako će publika u Srbiji prihvatiti moj film

Iako joj sa svih strana stižu pohvale za rediteljski prvenac, Andželina u ekskluzivnoj izjavi za „Blic“ kaže da joj je jako stalo kako će priča o ljubavi između Bošnjakinje i Srbina tokom rata u Bosni i Hercegovini biti prihvaćena u Srbiji. Uz poruku da u filmu ne treba tražiti političku pozadinu, glumica je najavila da će beogradska premijera biti održana na proleće.

Nakon njujorške promocije, deo ekipe filma „U zemlji krvi i meda", predvođen scenaristkinjom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rediteljkom i producentkinjom Andželinom Žoli, prošetala je crvenim tepihom na glamuroznoj premijeri u Arclight teatru u Los Anđelesu.

Odevena u elegantnu kreaciju, Andželina je sijala. Strpljivo je pozirala fotografima i osmehivala se, delila autograme obožavaocima.

Osim Breda Pita, glumičinog dugogodišnjeg partnera, premijeri su prisustvovali glumci Zana Marjanović, Goran Kostić i Rade Šerbedžija, dok su zbog privatnih obaveza izostali Nikola Đuričko, Goran Jeftić i Branko Đurić.

Vreme užasa

Gosti su se složili u tome da je Andželina Žoli bila veoma hrabra. Tog mišljenja je i Goran Kostić, koji tumači glavnog junaka. "Ne treba bežati od činjenice da su se zločini iz filma zaista dogodili. Lik Danijela oslikan je kao protivteža tom užasnom nasilju, a postoje i replike u filmu koje ukazuju na to da je nasilja bilo i sa druge strane. Srpskom delu ekipe to je bilo veoma važno", kaže Goran Kostić za „Blic".

Niska i krhkija nego što deluje na velikom platnu nije mogla da sakrije strepnju s kojom je iščekivala početak projekcije filma. Prišli smo joj i predstavili se. Oduševljeno se nasmejala.

- Ne mogu da verujem da ste došli iz Beograda - rekla je ljubazno i dodala:

- Tako mi je drago što ćete biti na ovoj premijeri - rekla nam je glumica uz obećanje da ćemo razgovarati nakon projekcije filma koja samo što nije bila počela.

U hodnicima teatra vladala je gužva. Veliku pažnju okupljenih fotografa izazvao je dolazak Džona Vojta, glumičinog oca, s kojim, kako su prenosili mediji, godinama nije razgovarala.

Među specijalnim zvanicama bio je i srpski producent Miško Mitić („Zona Zamfirova" i „Pljačka Trećeg rajha"), muzičarka Gven Stefani, francuski reditelj Lik Beson, kao i Vesli Klark, bivši komandant NATO-a.

- Tokom dva sata možete da vidite sve nedaće koje su ovi ljudi preživljavali godinama - rekla je Andželina pred početak projekcije. Pohvalila je i ekipu s kojom je sarađivala.

- Zahvalna sam glumcima koji su mi sugestijama pomogli da što vernije oslikam prilike u kojima se odvijala ljubavna priča između glavnih junaka - rekla je glumica.

Nakon aplauza, svetla su se ugasila i film je počeo.

Uvodne scene, u kojima srpski vojnici odvode u logor i siluju Muslimanke, prilično su mučne za gledanje.

Međutim, kako bi izbegla direktno ukazivanje na krivce i nedužne, Andželina kroz dijaloge objašnjava pozadinu sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (1992-1995).

Nakon projekcije ekipa filma se zaputila ka restoranu u Sanset bulevaru, gde je bio zakazan prijem. Čim nas je ugledala, glumica se osmehnula i održala obećanje.

- Prikazivanje filma u Srbiji za mene će predstavljati veliki izazov - istakla je Andželina za „Blic". Dodala je da joj je važno da publika dobro prihvati film.

- Važno mi je da publika protumači film na pravi način. Ovo je univerzalna priča o nasilju nad ženama na međunarodnom

nivou i o tome kako još ne postoji dovoljno inicijative da se ono spreči - rekla je Andželina.

I dok su konobari nosili poslužavnike s morskim plodovima, mini-hamburgerima i najboljim vinima, žamor u restoranu je postajao sve jači. Pristizale su zvanice i morali smo da se pozdravimo sa Andželinom, koja se srdačno pozdravljala sa gostima i primala pohvale za svoje prvo rediteljsko ostvarenje.

Za to vreme Bred Pit je stajao po strani okružen obezbeđenjem. Čitavo veče proveo je u razgovoru s bliskim prijateljima.

Ni Rade Šerbedžija nije bio raspoložen za razgovor.

- Premijera je dobro prošla i zbog toga sam srećan - bio je kratak Šerbedžija.

Povezane vesti: "U zemlji krvi i meda" premijerno u Holivudu Rade Šerbedžija: Andželina Žoli je suptilna kao Klint Istvud Andželina na premijeri filma u društvu roditelja Breda Pita Pogledajte trejler za Andželinin film “U zemlji krvi i meda” Srpski glumci s Anđelinom pred objektivom „Veniti fera“

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.