Izvor: B92, 11.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelković negira Bitićija

Beograd -- Funkcioner SPS-a Zoran Anđelković negirao da je obavestio Fatosa Bitićija o ubistvu njegova tri brata.

Zoran Anđelković negirao je danas, svedočeći na suđenju optuženima za ubistvo braće Bitići, da je obavestio Fatosa Bitićija o ubistvu njegove braće Agrona, Ilira i Mehmeta. Kako je rekao, o tome šta se dogodilo s tri brata, državljanina SAD albanskog porekla, čuo je iz medija.

Anđelković je pred sudom rekao da je kao predsednik Privremenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvršnog veća Kosova i Metohije razgovarao s Fatosom šest meseci pošto su uhapšena njegova tri brata.

"Siguran sam da sam ga jednom primio i da je to bilo između 28. februara i 23. marta 2000. godine", rekao je Anđelković i dodao da je zamolio tadašnjeg pomoćnika ministra policije Sretena Lukića da pomogne u nalaženju braće Bitići, ali da nikakvu povratnu informaciju nije dobio.

Anđelković je rekao da nije saznao više detalja o braći Bitići dok se za njih raspitivao, dodavši da ga je "svakodnevno zvalo hiljadu ljudi, Srba i Albanaca, čiji su članovi porodica i prijatelji nestali ili bili kidnapovani".

Prema njegovim rečima, Fatos Bitići rekao mu je da su njegova braća zbog nekog novca zadržana na administrativnoj liniji kod Merdara.

Za učešće u ubistvu braće Bitići optuženi su bivši pripadnici MUP-a Srbije Sreten Popović i Miloš Stojanović. Oni se terete da su 9. jula 1999. u kasnim večernjim satima predali braću Bitići nepoznatim pripadnicima MUP-a Srbije koji su ih ubili u Petrovom Selu, gde su njihovi ostaci nađeni dve godine kasnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.