Anđeli umalo odneli Šojića

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđeli umalo odneli Šojića

Ekipa serije "Bela lađa" sa najpoznatijim srpskim glumcima ovih dana vredno radi na snimanju novih epizoda poslednje, pete sezone. Jedna od scena snimljena je u studiju Košutnjak filma u Beogradu, a glavni akteri su bili Milan - Lane Gutović, koji igra glavni lik Srećka Šojića i njegov kolega Božidar Stošić Bole. Glumci su se dobro zabavljali, pa je bilo teško primetiti kada vežbaju tekst za narednu scenu, a kada se međusobno šale.

U maloj sobi na krevetu leži Gutović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa crvenim obrazima i priprema se za snimanje scene u kojoj Šojića nalaze u besvesnom stanju. U toj sceni dolazi ekipa Hitne pomoći i odnose Šojića u Urgentni centar.

Mladi glumci koji tumače likove lekara imali su problema sa pokrentim krevetom na kome su morali da iznesu Gutovića.

- To su ovi novi na sklapanje, a i Lane nije baš lagan - dobacio je jedan od organizatora.

I dok oni vežbaju sa kolicima, Gutović uvežbava tekst.

- Ovolicko je falilo da me nema više. Lepršaju beli anđeli, lepršaju beli mantilići - kaže glumac i konsultuje se sa rediteljom kako da što bolje odrade scenu i iznosi svoje predloge.

Usledila je kraća pauza kada je glavni glumac stao iza kamera kako bi se ugrejao. U jednom trenutku je zatražio lek sa stomak jer ga je mučila kiselina. Nijednog trenutka nije pokazivao nervozu što se scena ponavljala više puta.

- Hoćete da sednete? - dobacio mu je neko.

- Ma kakvi, ležim ceo dan - odgovara Gutović.

Reditelj poziva Laneta i Boleta, kome su se u jednom trenutku odlepili lažni brkovi, pa su ga morali da pričekaju da ih šminkerka ponovo zalepi. Nije lako raditi sa Gutovićem koji sve zasmejava na setu, od kolega do kamermana, tonaca... Scena je morala da se ponovi.

- Kad Lane kaže lepršaju beli anđeli, dižete ga sa kreveta i stavljate na kolica i odvozite do vrata - nastavlja reditelj. Scena je konačno snimljena.

Po završetku svi pažljivo gledaju snimljeni materijal na monitoru koji se nalazi u drugoj sobi. Niko od prisutnih nije mogao a da se dobro ne nasmeje Šojićevoj sceni u kojoj izgleda potpuno izbezumljen. Glumci su su toliko dobro uvežbali tekst da niko od njih nije morao da zaviri u njega.

- Pretpostavljam da će publika i dalje uživati u gledanju serije "Bela lađa", a ja ću se pobrinuti da se dobro nasmeju - rekao je Lane kratko u prolazu.

Serija "Bela lađa" emituje se na RTS-u pune četiri godine, a nastala je prema scenariju Siniše Pavića, kao svojevrsni nastavak filmskog serijala "Tesna koža". I poslednji serijal radi se po oprobanom receptu - komičan pristup stvarnim problemima, pa gledaoce očekuje još mnogo Šojićevih dogodovština, koji ne odustaje od političkih ambicija po svaku cenu. Biće snimljeno 12 novih epizoda, kojima se završava "Bela lađa".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.