Anđela - srpska briga broj jedan

Izvor: Press, 20.Mar.2013, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđela - srpska briga broj jedan

Dakle, stavljen pred izbor da radi za državu i pritom da i on i država budu u minusu ili da poslove obavlja na crno, odabrao je ono drugo. Ako je greh, streljajte ga. Poslova je danas, to vam neće reći oni koji se šepure pored šeika ili drže velike govore u Briselu, u zemlji Srbiji sve manje, ali su zato sve su manje i neredovnije i plaćeni - preduzimači su sve češće nedostupni na dan isplate (i par nedelja kasnije, dok ne digneš ruke), a rata koje bakice isplaćuju je sve više i sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su vremenski rastegnutije.
Ni Anđelina majka nije besposličar, dabome.
Ali, avaj, hiljadu puta ispričana priča - ko će da toleriše radnicu koja mora izaći pet minuta ranije da doji ili odvede dete u obdanište? Koji će od gazda koji na pozadini telefona čuva sliku Patrijarha Pavla, krsti se kada prolazi pored crkve, kune se u Kosovo, mrzi sve nesrpsko i onaniše na Đokovića, u duhu patriotizma i brige za natalitet trpeti, podneti i izdržati takvu muku kao što je majka malog deteta ili pu,pu, daleko bilo, trudnicu?
Verovanto će se na ovo "besposličar" umesto "besposličarka" javiti koja feministkinja (čitaj: frustirana klimakterična gospoja sa manjkom seksualne aktivnosti i viškom platnih spiskova na koje je prijavljena, a da pritom ne radi ništa), ali ista neće objasniti od čega će i dete i majka da žive, niti će prstom mrdnuti da ukažu na problem, a kamoli da ga reše. Živela rodna ravnopravnost u jeziku, smrt rodnoj ravnopravnosti u praksi - sve dok sa računa raznih donatora iz zemlje i inostranstva kaplje redovno...
E, sada, pošto je poprilično sigurno da Anđela neće kupiti šećeranu za tri evra, doktorirati na Megatrendu, neće dobiti od prijatelja na poklon džip ili od rođaka jahtu, malo je verovatno da će prvi milion steći noseći gajbice, a još manje da će joj neko za džabe uručiti prvoklasno građevinsko zemljište u centru Beograda kao pašnjak, postavlja se pitanje - kakva budućnost u zemlji Srbiji čeka ovo divno dete?
Hoće li šeik, Brisel, Đokovićev grend slem ili hapšenje Miškovića pokriti makar deo troškova za pelene, kreme, hranu, enormno skupu dečiju odeću? Hoće li feministkinje drešiti kesu za, daće svevišnji jednog dana, balet, engleski, časove slikarstva ili plivanje? Hoće li tradicionalno nerazumna Poreska uprava ili vazda patriotske orijentisane gazde donirati ponešto za njeno školovanje, fakultet, stručno usavršavanje?
Da li je poruka države Srbije Anđelinim roditeljima: da, stiskajte kraj sa krajem, borite se, grizite, ulažite, neka vaše dete bude prvo u školi, prvo na fakultetu, da bi jednog dana bilo prvo na birou, dok naša deca budu prva na poslu - i ne brinite, jer osvojiće Nole i Vimbldon, uhapsićemo možda i nekog Beka, a ako šeik ne dođe, uvek su tu škriljci ili nalazište nafte u Banatskom Dvoru koje će nas pretvoriti u novi Abu Dabi...I, da, predpristupni fondovi, na njih ne zaboravite.
Ponavljam, kakva budućnost čeka ovo divno dete? Kakva budućnost, daće opet svevišnji, čeka njeno dete? Ko će misliti o tome, dok sinovi ničim izazvanih budžovana, odrasli na ptičijem mleku i napupeli u luksuznijim đakuzijima, kupljenim od vaših i naših para, budu na orgijama poznatim i kao seminari za nove lidere i konferencije vođa sutrašnjice?
Da li je poruka države Srbije Anđelinim roditeljima: da, trujemo vam dete aflatoksinima i za to niko neće odgovarati, da, ne znate šta vi jedete i šta vaša deca jedu, da, obrazovanje nam je zastarelo, nefunkcionalno i prevaziđeno, da, fakulteti su nam preskupi, programi neprilagođeni, a profesori mahom nestručni, ali ne brinite, osvojiće Nole i drugari Dejvis kup, Sara i društvo će pobediti na Evroviziji, Severina će se pomiriti sa Milanom, a za kraj, sad će departizacija, samo što nije...
Ja, ipak, verujem u Anđelu i Anđele. I u njene roditelje. Kao što će jednog dana u nju, kao u svoje najnaprednije i najbolje kadrove verovati neka Švedska, Norveška, Nemačka... Samo, Hoće li onda poruka Anđele državi Srbiji biti: jebi se, ali ne brini, osvojiće tebi Nole Rolan Garos, a možda i krene nešto oko tih škriljaca...
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.