Anarhisti izvršili napad u Saragosi

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anarhisti izvršili napad u Saragosi

Madrid -- Španska anarhistička grupa preuzela odgovornost za eksplozivnu napravu u katedrali u Saragosi ističući da je to učinila zbog veza crkve s fašističkom prošlošću.

Grupa "Komandos Mateo Moral", nazvana po anarhisti koji je početkom 20. veka pokušao da izvede atentat na španskog kralja i kraljicu, odgovornost je preuzela dan pošto se eksplozija dogodila u katedrali u Saragosi u kojoj je u tom trenutku bilo ljudi, javio je AP.

U eksploziji niko nije povređen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pričinjena je manja materijalna šteta.

Katedralu u Saragosi, koja je jedna od najpopularnijih religioznih i turističkih atrakcija u Španiji, nekoliko puta posetio general Fransisko Franko tokom diktature.

Anarhistička grupa "Komandos Mateo Moral" u februaru je preuzela odgovornost za postavljanje male eksplozivne naprave u madridskoj katedrali Almudena, koju je policija demontirala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anarhisti podmetnuli eksploziv u Saragosi

Izvor: Mondo, 03.Okt.2013

Jedna španska anarhistička grupa preuzela je danas odgovornost za aktiviranje eksplozivne naprave u katedrali u..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.