Analiza prodaje Ušća dostavljena sudu

Izvor: RTS, 20.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analiza prodaje "Ušća" dostavljena sudu

Pravna analiza kupoprodaje Poslovnog centra "Ušće", koju je sačinilo Gradsko javno pravobranilaštvo, dostavljena je Okružnom javnom tužilaštvu i Republičkom javnom pravobranilaštvu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dostavio je Okružnom javnom tužilaštvu i Republičkom javnom pravobranilaštvu pravnu analizu kupoprodaje Poslovnog centra "Ušće" sa pratećom dokumentacijom.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, pravnu analizu, koja je juče predata, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sačinilo je Gradsko javno pravobranilaštvo.

Pravna analiza dostavljena je Tužilaštvu i Pravobranilaštvu radi, kako se navodi, "njihovog potpunijeg informisanja i razmatranja da li je u postupku prodaje PC 'Ušće' ispoštovana procedura predviđena zakonom, kao i da li je tom prilikom povređen interes Srbije".

Dokumentacija o tom slučaju može se preuzeti sa internet sajta grada Beograda www.beograd.rs, dodaje se u saopštenju.

Ranije ove godine, šef poslaničkog kluba SRS Dragan Todorović je rekao da je potpuno nezakonito, uz učešće tadašnje vlasti SRJ, Republike Srbije, Grada Beograda omogućena izgradnja 117.000 kvadratnih metara.

Radikali su dokumentaciju o nezakonitostima u izgradnji, prosledili u februaru i u martu predsedniku Srbije, ministrima policije i životne sredine, kao i gradonačelniku Beograda.

Izgradnja centra vrednog 150 miliona evra počela je pre više od dve i po godine, a otvoren je 31. marta ove godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.