Ana nije jedina! Ovo su TIHI HEROJI Srbije koji su odbranili Staru planinu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana nije jedina! Ovo su TIHI HEROJI Srbije koji su odbranili Staru planinu (FOTO)

Oni nisu dali svoju planinu

Požar na Staroj planina danima je buktao, a strah je postajao sve realniji da neće moći da se obuzda. Borba je trajala, a na delu su se pokazali oni za koje je reč "ljudina" postala mala!

Prvo je pažnju javnosti privukla Ana Ilić koja se, rame uz rame sa kolegama, na najopasnijim mestima, borila protiv vatrene stihije.

Onda su zahvaljujući postu Zorice Marinković na svetlo dana izašli i drugi tihi heroji, koji su sve poimenice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobrojani:

Bratislav Đorđević, Velimir-Veca Jovanović, Vladica Cvetković, Goran Mijić, Goran Petrović, Darko Petrović, Dragan Petrović, Dragan Simić, Dragiša Damjanović, Ivan Đorđević, Ivica Golubović, Ivica Simić, Jovica Petrović, Maksa Đorđević Marjan, Marjan Madić, Miljan Stojanović, Mija Mladenović, Mikica Petrović, Milan Stanković, Mile Madić, Mile Cenić, Miodrag Mladenović, Peda Tošić, Siniša Petrović, Tomica Simić, Tomica Stanković, Dejan Đorđević-Čarli.

Takođe, Zorica je u drugom postu istakla još jednu junakinju čitave drame, izvesnu Milicu, koji nije dala da se obeshrabri kada su joj reklai da za nju nema mesta, već se probila na planinu i zajedno sa ostalima učestvovala u odbrani.

Onako kako je opisana u postu, najbolje govori kakva je devojka: "Vrtela se ko čigra po liniji vatre i kako čime gasila. Malo pakovanje, eksplozivnog materijala. Svaka joj čast."

Zorica je svoj post završila rečima zahvalnosti:

- Trebalo je biti na terenu i videti u čemu se gasila vatrena stihija. Provela sam tri dana sa Sretenom što u Vurnji, što u improvizovanom „kriznom štabu“ u kuhinji. Odlična saradnja i doba podrška. Hvala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.