Ana Brnabić garantuje: Sledeće godine INFORMATIKA obavezna u osnovnim školama

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić garantuje: Sledeće godine INFORMATIKA obavezna u osnovnim školama

Ministarka za državnu upravu i predsednica ministarskog IT saveta Ana Brnabić izjavila je danas da će od sledeće školske godine informatika biti obavezan predmet u osnovnim školama.

Ona je rekla da je svakako čudno to što informatika još nije obavezan predmet i da će se ministarski IT savet izboriti za to.

- Idemo sa uvođenjem obaveznog IT obrazovanja u školama od sledeće školske godine, tako da je to garantovano - naglasila je Brnabić.

Ona kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << akcioni plan za razvoj IT sektora, koji bi vlada trebalo da usvoji naredne sedmice, predviđa uvođenje informatike u obavezno obrazovanje.

- Tu smo imali veliku podršku Minsitarstva prosvete, pošto je ministar Mladen Šarčević potpredsednik ministarskog IT saveta - dodala je Brnabić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Informatika dogodine obavezan predmet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016

Ministarka za državnu upravu i predsednica ministarskog IT saveta Ana Brnabić izjavila je danas da će od sledeće školske godine informatika biti obavezan predmet u osnovnim školama...Odgovarajući na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je svakako čudno to što informatika još nije obavezan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.