Amsera dozivala mrtve roditelje

Izvor: S media, 13.Feb.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amsera dozivala mrtve roditelje

"Dugo sam zvala mamu, tatu, tetku, baku, dedu... Niko mi se nije javljao... Zvala sam, a onda se umorila. Bilo mi je hladno i teško... Ne znam kad, a bilo je dugo, dugo... čula sam neke glasove i videla svetlo..."

Ovako mala Amsera Reka, petogodišnja devojčica, posetiocima u prizrenskoj bolnici priča kako je pod ruševinama kuće preživela oko deset sati dok je nisu pronašli spasioci. Jedini preživeli član porodice Reka, nastradale u snežnoj lavini u selu Restelica, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Gori, petogodišnja Amsera, puštena je u ponedeljak iz prizrenske bolnice i nalazi se kod rođaka u selu Dušanovu nedaleko od Prizrena.

"Devojčica je imala ogrebotine po licu i telu i promrzline šake, ali je posle dvodnevnog boravka u bolnici puštena na kućno lečenje. Nju je uzeo brat pokojne majke i njegova porodica", ispričali su poznanici porodice Reka. Kažu da za ostale ukućane nije bilo spasa, a da je Amsera preživela jer su je telima zaštitile majka i tetka Resima.

Desetoro mrtvih iz jedne porodice Goranaca, devojčica spašena iz lavine! (VIDEO,FOTO)

Ledenice "ubice" prete Srbiji (FOTO)

Perućac: Obustavljena potraga za nestalim u lavini

"U trenutku nesreće devojčicu je najverovatnije pokušala da zagrli majka, ali su kuća i snežna lavina zatrpali nesrećnu ženu. Da spase mezimicu, reagovala je tetka Resima, koja je zaštitila glavu male Amsere", pričaju rođaci porodice Reka, koji su devojčicu posetili u prizrenskoj bolnici. Objašnjavaju da je tako zatrpana i nemoćna pod teretom tetkinog tela i hladnoće, devojčica pukim čudom preživela gotovo desetak sati.

"Dozivala sam tetku da me pusti da ustanem i odem da piškim, ali ona je ćutala. Dozivala sam i mamu, babu, dedu, oca, ali ni oni mi se nisu odazivali... Vikala sam sve dok se nisam umorila", ponavljala je svoju dramu devojčica, koja kao da nije svesna tragedije. Zarobljenu i iznurenu od hladnoće i dozivanja pronašli su je spasioci... Kada je čula ljudske glasove, Amsera je počela da doziva u pomoć.

U pokušaju da promrzlu i prestravljenu devojčicu dovezu do prizrenske bolnice, spasioci su promenili šest automobila, koji su se zbog lošeg vremena i nepristupačnog terena zaglavljivali.

"Devojčica je sada dobro, igrala se u bolnici, gde je dobila hrpu igračaka, ali još nijednom nije pitala za oca i majku, kao da se boji da se suoči sa istinom. A naslućuje je", ispričao je "Novostima" jedan od meštana Restelice, koji je obišao devojčicu.

Na seoskom groblju u mestu Restelica u opštini Dragaš, na jugu Kosova i Metohije, danas je sahranjeno devet članova porodice Reka, poginulih u snežnoj lavini koja se u subotu obrušila na desetak kuća u tom selu.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

DETE PREŽIVELO POSLE 13 SATI POD SNEGOM

Izvor: Kurir, 14.Feb.2012, 02:20

Nalazila se u ćošku kuhinje, spavala je pokrivena ćebetom, kaže dr Seido Kačka..BEOGRAD - Fenomen!..Jedina iz porodice Reka koja je preživela kosovski pakao urušavanja kuća pod teretom snežne lavine u goranskom selu Restelica kod Dragaša je petogodišnja Amsera. Doktor Seido Kačka kaže da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.