Amfilohije odlikovao Šešelja

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije odlikovao Šešelja

Mitropopolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve, Amfilohije, odlikovao je predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, saopštila je danas SRS.

Šešelj je odlikovan visokim Ordenom zlatnog lika Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

U obrazloženju odlikovanja navodi se da se ono Šešelju dodeljuje za "kosovsko rvanje" i služenje zakonu svetom božije pravde u odbrani od "pravde Haškog suda", kojem, kako se navodi, "tragovi smrde nečovještvom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Mitropolit SPC Amfilohije uručio je Šešelju odlikovanje u četvrtak uveče u svečanoj sali beogradske kardiovaskularne klinike "Ostrog", čiji je direktor Milovan Bojić, Šešeljev lekar, koji je takodje prisustvovao svečanosti.

Ranije ove godine, u januaru, Šešelj je dobio odlikovanje od još jednog visokog dostojanstvenika SPC, vladike mileševskog Filareta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.