Amfilohije o Đukanoviću: Prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu

Izvor: B92, 09.Jun.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije o Đukanoviću: Prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu

Podgorica -- Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da je zapanjen izjavom Mila Ðukanovića u kojoj je naveo da će "raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve".

Prema mitropolitovim rečima, to je prvi put u istoriji da "ateista stvara crkvu".

Ðukanović je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu da pokušava da čuva infrastrukturu ideje “Velike Srbije” u Crnoj Gori i poručio da će da radi na obnovi crnogorske autokefalne crkve, svidelo se to nekome ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne.

Crnogorski predsednik je rekao i da neće dozvoliti da savremena Crna Gora živi pod, kako je rekao, diktatom jedne verske organizacije koja predstavlja relikt prošlosti, jer ne može da shvati da je to vreme odavno prošlo.

"Ja sam bio zapanjen ovim što sam čuo od predsednika Crne Gore, čoveka koji je naslednik komunističke vlasti i koji se javno deklariše kao ateista", istakao je mitropolit Amfilohije za RTS.

S druge strane, dodao je Amfilohije, on prigovara kako neće crkva da se meša u politiku, a pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu.

"To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu", zaključio je mitropolit Amfilohije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.