Amerikanka maturirala u stotoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanka maturirala u stotoj

Amerikanka Lora Lois LeMond Vajt Hardi, koja će ovog meseca proslaviti 100. rođendan, konačno je položila maturu.

Lora je napustila srednju školu 1933. kako bi izdržaval porodicu. Nedostajalo joj je svega nekoliko ocena da maturira. Ona je juče uspela da dobije diplomu i to u svojoj staroj gimnaziji u Andersonu, u Indijani.

Prema pisanju lokalnog lista "Herald buletin", Lora je prekinula školovanje usred Velike depresije i zaposlila se u fabrici Dženeral motorsa gde je radila na traci pune četiri decenije, sve do penzije 1974.

Kako prenosi AP, Lora će oduvati svojih 100 svećica 28. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanka maturirala u 100. godini života

Izvor: Blic, 13.Maj.2015

Amerikanka Lora Lois LeMond Vajt Hardi, koja će ovog meseca proslaviti 100. rođendan, konačno je položila maturu...Lora je napustila srednju školu 1933. kako bi izdržavala porodicu. Nedostajalo joj je svega nekoliko ocena da maturira. Ona je juče uspela da dobije diplomu, i to u svojoj staroj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.