Amerikanka ima opsesiju: Da nađe Budimira koji ju je prevario

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanka ima opsesiju: Da nađe Budimira koji ju je prevario

Ketrin Andervud upoznala je Budimira Drakulića 1994. godine, koji joj je već na prvom sastanku izjavio ljubav, a nedugo potom od nje pozajmio 5.000 dolara. Do 2000. dugovao joj je više od miliona, a onda je nestao. Ketrin od tada ima opsesiju, da ga nađe po svaku cenu i vrati svoj novac. Zbog toga izigrava privatnog detektiva i stalno se prerušava, pa su je mediji prozvali "žena sa hiljadu lica".

Ketrin Andervud ne odustaje: Hoće svoje pare

 

Ketrin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja je inače iz Južne Karoline, radila u luksuznom skijalištu u Aspenu kada je upoznala Budimira. On joj rekao da je došao iz Jugoslavije, da radi kao biomedicinski inženjer i profesor na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu.

 

Obasipao ju je pažnjom i izjavljivao ljubav, a onda počeo i da pozajmljuje novac. Navodno, radio je na tajnom projektu za američku vladu u vazduhoplovnoj bazi Edvards, a novac mu je bio potreban da završi projekt. Kada bi ga završio, vlada bi mu isplatila 10 miliona dolara. Tvrdio je da će izgubiti sve ako ne završi projekat, a ako on izgubi izgubiće i Ketrin ono što je do tada dala.

 

Njih dvoje su se u kasnim večernjim satima nalazili u hotelu Palmdejl blizu baze Edvards, jer se Budimir, kako je govorio, "išunjao iz baze da bi se video s njom". Ketrin je u oktobru tražila da joj Drakulić potpiše izjavu u kojoj obećava da će joj vratiti 300.000 dolara koje mu je do tada pozajmila, na što je on pristao. Međutim, na kraju joj je uzeo sav novac - više od 410.000 dolara. Čak je pozajmljivala i od brata da bi njemu dala.

 

  Budimir Darkulić

Sledeće tri godine, umesto da počne da vraća novac, Drakulić je bio pun izgovora. Kada joj je konačno, 2000. godine rekao da je završio projekat i dobio novac, trebalo je da se nađu u Vašingtonu, ali se on nikada nije pojavio. Ketrin ga je čekala 10 dana u hotelu.

 

Tada joj je sinula lampica u glavi da se raspita i saznala je da Budimir niti radi u bazi, niti radi na fakultetu. Ima firmu koja je razvijala EKG uređaje, a njen novac je koristio da bi lagodno živeo. Usledila je tužba, u kojoj je tražila da joj vrati 364.000 dolara plus kamate. Pola sata pre suđenja, Drakulić je proglasio lični bankrot, što je zaustavilo suđenje.

 

Ketrin je na sudu uspela da dokaže da ju je Budimir prevario, a da dugovi nastali prevarom ne mogu biti izbegnuti bankrotom. Ukupno joj je dugovao 600.404 dolara i kamate, a sud joj je dodelio i dodatnih 200.000 dolara zbog duševne boli. Međutim, on više nije imao nikakav novac na svoje ime kojim bi mogao da vrati dug.

 

Žena ni tu nije odustala. Radila je kao konobarica i čistila po kućama kako bi platila advokate, a Drakulića je pratila sama. Otkrila je da je njenim novcem finansirao patent biomedicinske tehnologije. Saznala je da je prebacio patent na privatnu firmu u kojoj je počeo da radi.

 

Ketrin je bila sigurna da prevarant negde ima novaca, pa je više puta između 2004. i 2007. prerušena putovala u Los Anđeles i pratila ga. Pratila bi ga do banke, do teniskih terena, ili na ručkove s partnerima.

 

"Sedela sam sto do njega za vreme njegovih poslovnih sastanaka. Sedela bih i ručala, a on bi se hvalio kako me je nadmudrio", izjavila je ona. "Bila sam opsednuta, želim svoj novac nazad. Kolabirala sam, i dva puta završila u bolnici. Stres me je u potpunosti obuzeo", dodaje prevarena žena.

 

Sud je 2012. potvrdio presudu protiv Drakulića, po kojoj je tada morao da vrati 1,6 miliona dolara, s kamatama koje su narasle, ali njeni advokati ne mogu da nađu ni dolar koji glasi na njegovo ime. Andervudova je potrošila više od 20 godina i sav svoj novac, a i dalje je bez ičega.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.