Amerikancima ZABRANJENO da putuju u Severnu Koreju, evo zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikancima ZABRANJENO da putuju u Severnu Koreju, evo zašto

Stvari postaju sve ozbiljnije

U Sjedinjenim Američkim Državama zabranjeno je letenje iz SAD- a u Severnu Koreju.

Zabrana čini pasoše SAD nevažećim za putovanje u Severnu Koreju i omogućava Državnom ministarstvu da oduzme pasoš svakoga ko je odbacio zabranu. Objavljeno je u julu i započeto u petak.

Amerikanci zatvorili ruska predstavništva u Njujorku i San Francisku

Foto: Profimedia

Oslobođeni su samo oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imaju "izuzetno ograničene" izuzetke. Državni službenik kaže da podnosioci zahteva moraju dokazati da je njihov put u nacionalnom interesu SAD-a. To bi moglo uključiti novinare i pomoćne ili humanitarne radnike. Državno odeljenje izjavio je da podnosioci prijave moraju dostaviti izjavu kojom objašnjavaju zašto putovanje služi nacionalnom interesu, zajedno sa dokumentacijom. Oni koji su dobili izuzetak dobiće pismo koje mogu koristiti za dobijanje pasoša za specijalne potvrde. To važi samo za jedno putovanje u Severnu Koreju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.