Amerikanci zatvaraju Gvantanamo!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci zatvaraju Gvantanamo!

Pentagon je imenovao izaslanika zaduženog za zatvaranje američkog kontroverznog vojnog zatvora Gvantanamo, na Kubi.

Amerikanci uskoro zatvaraju zloglasni zatvor Gvantanamo  

Pol Luis, nekadašnji pravnik zadužen za pitanje Gvantanama u Predstavničkom domu američkog Kongresa, nadgledaće i prebacivanje zatvorenika u treće zemlje, istakao je američki sekretar odbrane Čak Hejgel.

 

Pročitajte još:

* Umesto u Gvantanamu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SAD drže zatvorenike na brodovima

"Ova najava odražava angažovanje ministarstva (odbrane) da sprovede direktivu predsednika (Baraka Obame) u cilju zatvaranja pritvornog centra Gvantanamo", navodi Pentagon.

 

Luis koji predaje etiku na vašingtonskom univerzitetu Džordžtaun, sarađivaće sa Klifom Slounom iz Stejt departmenta. Obama je krajem maja ponovio davno obećanje da će zatvoriti Gvantanamo gde se nalazi još 164 pritvorenika, osumnjičenih za

terorizam.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.