Amerikanci uhapsili bivšeg predsednika Perua!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci uhapsili bivšeg predsednika Perua!

Bivši predsednik Perua Alehandro Toledo uhapšen je danas u Sjedinjenim Američkim Dražavama na osnovu naloga o izručenju, saopštila je Kancelarija javnog tužioca u Limi.

Toledo, koji se u Peruu smatra beguncem, odbio je da se povinuje odluci lokalnog suda da provede 18 meseci u pritvoru pre suđenja pod optužbom za navodnu korupciju u slučaju povezanom sa brazilskom građevinskom kompanijom Odebreht, prenosi Rojters.

Toledo je negirao krivicu.

El expresidente >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << peruano #AlejandroToledo fue arrestado hoy en Estados Unidos. Sobre él pesaba una orden de extradición tras la investigación del caso #Odebrecht. ▶️ https://t.co/r0S7oghvhW pic.twitter.com/KXJIZCyQ15

— Diario Expreso (@Expresoec) 16. јул 2019.

On je bio predsednik Perua od 2001. do 2006. godine, a poslednjih godina živi u Kaliforniji.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši predsednik Perua Alehandro Toledo uhapšen u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2019

Bivši peruanski predsednik Alehandro Toledo, koji se u svojoj zemlji traži zbog optužbi o korupciji, uhapšen je u SAD-u, saopštile su danas peruanske vlasti...Kancelarija peruanskog glavnog tužioca saopštila je da je Toledo uhapšen posle zahteva peruanskih vlasti za izručenjem zbog navoda o...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

OPTUŽBE ZA KORUPCIJU Bivši predsednik Perua uhapšen u SAD

Izvor: Blic, 16.Jul.2019

Bivši predsednik Perua Alehandro Toledo uhapšen je danas u Sjedinjenim Američkim Dražavama na osnovu naloga o izručenju, saopštila je Kancelarija javnog tužioca u Limi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.