Amerikanci su ponovo napali

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 19:50

Amerikanci su ponovo napali

Američke snage izvele su pet odbrambenih napada u oblastima u Jemenu koje su pod kontrolom jemenskih pobunjenika Huta.

To je danas saopštila Centralna komanda SAD (CENTCOM).

U saopštenju se navodi da su američke snage pogodile tri protivbrodske krstareće rakete, jedan podvodni i jedan pomorski dron u subotu.

CENTCOM je na platformi X objavio da je utvrdio da su rakete i plovila predstavljali neposrednu pretnju za brodove američke mornarice i trgovačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brodove u toj oblasti, preneo je Rojters.

CENTCOM je saopštio u subotu da su američke snage izvele dva napada na pomorski dron i protivbrodske krstareće rakete koji su lansirani iz oblasti Jemena koja je pod kontrolom Huta ka trgovačkom brodu na Crvenom moru.

U saopštenju se navodi da su Huti lansirali četiri protivbrodske balističke rakete prema trgovačkom brodu MT "Poluks" od petka u 13.15 sati po lokalnom vremenu do 01.00 sat u subotu.

SAD i Velika Britanija su prošlog meseca izvele napade na vojne položaje Huta u Jemenu da bi, kako su navele, smanjile sposobnosti pobunjenika da napadaju trgovačke brodove na Crvenom moru. Huti su u novembru počeli da napadaju brodove u Crvenom moru zbog, kako su naveli, napada Izraela na Pojas Gaze.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.