Amerikanci se izjasnili: Nije dovoljno mentalno oštar

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 15:35

Amerikanci se izjasnili: Nije dovoljno "mentalno oštar"

Većina Amerikanaca ne veruje da je predsednik Bajden mentalno ili fizički dovoljno sposoban da vodi zemlju i drugi mandat, prema novoj anketi.

Nakon Bajdenove zvanične najave za reizbor, 63% Amerikanaca u novoj anketi Vašington Post-a i ABC Njuza kaže da ne misli da je 80-godišnjak dovoljno mentalno zdrav da efikasno upravlja nacijom, a 62% veruje da Bajden nije dovoljno dobrog fizičkog zdravlja da bi bio u Ovalnom kabinetu.

Bajden se suočava sa stalnim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome da li je sposoban za funkciju zbog raznih grešaka i propusta tokom svog mandata.

Saveznici i saradnici demokrata spremaju se da iznesu brojne kritike o Bajdenovim godinama i mentalnim i fizičkim sposobnostima tokom njegove kandidature za reizbor, objavio je "The Hill" u martu.

Kada su Amerikanci u anketi upitani da li je bivši predsednik Donald Tramp imao mentalnu oštrinu da efikasno služi, 54 odsto je verovalo da jeste, objavio je Vašington post.

Što se tiče njegovog fizičkog zdravlja, 64 odsto Amerikanaca smatra da je Tramp sposoban da služi kao predsednik, pokazuje anketa.

Sveukupno, 43 odsto anketiranih Amerikanaca reklo je da su i Bajden i Tramp, koji je do sada vodeći u oblasti GOP, prestari da bi služili nove mandate ako bi osvojili izbore.

Oko 28% je reklo da nijedno nije prestaro, dok je 26 odsto izjavilo da je samo Bajden prestar da bi bio na funkciji, samo 1 odsto je isto rekao za Trampa, pokazuju ankete.

Bajden bi imao 82 godine na dan inauguracije, dok bi Tramp imao 78 godina kada bi ponovo položio zakletvu za predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.