Amerikanci, odstupite: Posle upozorenja granatirana vojna baza

Izvor: B92, 28.Dec.2023, 00:27

Amerikanci, odstupite: Posle upozorenja granatirana vojna baza

Šiitska oružana grupa Islamski otpor u Iraku tvrdi je da je granatirala američku vojnu bazu na međunarodnom aerodromu Erbil.

Aerodrom se nalazi na periferiji grada Erbil u Iračkom Kurdistanu, autonomnom regionu u severnom Iraku.

U objavi na platformi Telegram, ova grupa navela je da je napad izvršen dronovima i da je cilj da se "odupre američkim okupacionim trupama u Iraku i da odgovori na zločine koje je Izrael počinio nad palestinskim narodom u Gazi", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TASS.

Ranije, u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu, šiitske militantne grupe su upozorile Sjedinjene Države da će "povećati broj vojnih operacija u Siriji i Iraku, pošto američki protivnik nastavlja da šalje vojnu pomoć izraelskoj vojsci koja ubija civile u pojasu Gaze i južnom Libanu".

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.