Amerikanci bombardovali čamac pun civila koji su bežali iz Rake! Među poginulima i DECA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2017, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci bombardovali čamac pun civila koji su bežali iz Rake! Među poginulima i DECA!

Organizacija koja nosi naziv "Raku tiho kolju", navela je da su pronađena tela jedne žene i njeno šestoro dece

Sirijski aktivisti koji su suprotstavljeni Islamskoj državi saopštili su da je avion vojne koalicije na čelu sa SAD pogodio čamac sa oko 40 ljudi koji su preko reke Eufrat bežali od sukoba između ekstremista i boraca koje podržavaju SAD u pokrajini Raka, pri čemu je ubijeno najmanje sedam civila, prenosi AP.

Suspected US-led coalition air strike kills >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << at least 10 civilians west of #Raqqa – reports https://t.co/We7FUxVZYf

— RT (@RT_com) April 8, 2017

.

Foto: Profimedia/ilustracija

Navodi se da se napad desio u oblasti Šuaib al-Zeker u kojoj traje ofanziva kurdskih boraca koje podržavaju SAD protiv Islamske države, uz vazdušnu podršku koalicionih snaga.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.