Amerikanac poginuo u Bahmutu; Prigožin: Pucao je...

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 13:46

Amerikanac poginuo u Bahmutu; Prigožin: ''Pucao je..."

Vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner Jevenij Prigožin izjavio je danas da je jedan američki državljanin poginuo u borbama u gradu Bahmutu.

U snimku koji je objavljen na Telegramu, na kanalu grupe Vagner, vidi se kako Prigožin pregleda telo poginulog vojnika, i u rukama drži ono što je nazvao američkom ličnom kartom, kako navodi Si-En-En.

''Dakle, predaćemo ga SAD, stavićemo ga u kovčeg, pokrićemo ga američkom zastavom sa poštovanjem, jer nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umro u krevetu kao star čovek, već je poginuo u ratu. To je najverovatnije dostojna smrt, zar ne?'', kaže na snimku Prigožin.

Jedan vojnik potom kaže kako je poginuli muškarac uzvraćao vatru u trenutku pogibije, a Prigožin odgovara: ''Pucao je... Poginuo je u bici. Sutra ćemo mu predati dokumente i sve spakovati, u redu?''

Video-materijal je snimljen u Bahmutu u toku noći, uz zvukove minobacačkog napada, i čuju se vojnici koji viču: ''U zaklon! Minobacački napad sa zapadne strane''.

Grupa Vagner i sam Jevgenij Prigožin često postavljaju video-snimke u propagandne svrhe, podseća Si-En-En.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef paravojne grupe Vagner objavio da je jedan Amerikanac poginuo na frontu u Ukrajini

Izvor: Danas, 16.Maj.2023

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin objavio je danas smrt jednog američkog dobrovoljca koji se borio uz ukrajinske trupe na istoku Ukrajine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.