Amerika upozorila Kinu: Prestanite

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 10:10

Amerika upozorila Kinu: Prestanite

Sjedinjene Američke Države pozvale su Kinu da prestane sa "uznemiravanjem" filipinskih plovila u Južnom kineskom moru.

U saopštenju Stejt departmenta ističe se da će SAD biti uz Filipine u trenutku tinjajućih geopolitičkih tenzija, prenosi Rojters.

"Pozivamo Peking da odustane od svog provokativnog ponašanja", navodi se u saopštenju.

Vlasti Filipina optužile su u petak kinesku obalsku stražu za izvođenje "opasnih manevara" i "agresivnu taktiku" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Južnom kineskom moru, a portparolka filipinskog ministra spoljnih poslova Terezita Daza pozvala je Kinu da se uzdrži od akcija koje mogu da dovedu do "neželjenog incidenta".

Filipinska obalska straža je saopštila da je tokom misije od 18. do 24. aprila identifikovala više od 100 navodnih kineskih plovila.

Kina polaže pravo na veci deo Južnog kineskog mora, a Filipini su više puta pozivali Peking da obustavi "agresivne aktivnosti" na tom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.